Waarom ik mijn haar maar 1 keer in de week was

IMG_20150429_214225

Vroeger waste ik elke dag mijn haar, nu was ik het 1 keer in de 5 dagen. Ik vertel je vandaar waarom en wat de voordelen ervan zijn.

1 keer in de week is niet helemaal waar, de ene week was ik het 1 keer, de andere week 2 keer. Ik ben natuurlijk niet van de een op de andere dag mijn haren om de 5 dagen gaan wassen. Ik heb dit langzaam opgebouwd zodat mijn haar eraan kon wennen. Waarom ben ik het haren wassen gaan uitstellen? Omdat haren wassen zó ontzettend veel tijd kost. Tijd die (vooral als ik school heb) ik beter kan gebruiken. Vooral de weken voor de tentamens had ik echt geen tijd om naast het leren en werken ook nog mijn haar te wassen.

1. Het wassen duurt onwijs lang. Ik heb lang haar dat redelijk snel in de klit raakt, ik moet eerst mijn haar wassen met shampoo, dan met conditioner en vervolgens nog een keer met conditioner of met een verzorgend masker. Al met al sta ik dan toch zeker 20 minuten onder de douche!

2. Als ik dan vervolgens onder de douche vandaan kom zit het helemaal in de klit! Zodra mijn haren nat worden besluit het om in een grote knoop te gaan die er de komende 30 minuten niet meer uit wil. Oke, ik overdrijf hier misschien, maar door het water krijg ik echt veel klitten. Als ik ga zwemmen maak ik liever mijn haar niet nat, omdat het anders een heel gevecht wordt met mijn haar na het omkleden.

3. Met nat haar rondlopen is niet fijn. Dus dat betekent dat ik het moet föhnen. Mijn haar is lang dus föhnen duurt ook lang..

4. Vlechten, knotjes of een andere hairdo lukt veel makkelijker op 3e/4e dag haar. Je haar is wat stroever en blijft veel beter in model zitten!

Ik heb echt meer tijd over als ik mijn haar niet elke dag was. Ook heb ik minder ruzie met mijn haar als ik een hairdo wil doen en blijft het veel beter zitten!

Wat ik dan wel weer fijn vind als ik mijn haren heb gewassen is dat het zo lekker ruikt en squeaky clean aanvoelt!

Hoe vaak per week was jij je haar?

Liefs, Iris
Todayslipstick

Iris | Todayslipstick

Hallo! Welkom op Todayslipstick, mijn persoonlijke beautyblog. Hier deel ik alles met je op het gebied van beauty, fashion en lifestyle. Liefs, Iris

32 Comments

 1. Ik vind dit ZO cool van je! Ik probeer het hoor, maar het lukt me niet. Vroeger waste ik het écht elke dag. Nu nog zo’n 4/5 keer in de week… maar nu dat ik echt elke dag naar buiten ga kan ik het niet laten om het (bijna) elke dag te wassen..

 2. Wat knap, ik was mijn haar ongeveer twee keer per week. Ik zou het ook graag maar 1x in de week wassen, maar als ik dat nu doe ziet dat er echt niet meer toonbaar uit haha.

 3. Dit klitten ken ik ja.. Helaas wordt mijn haar heel snel vet en ik probeer het wassen telkens uit te stellen, maar het lukt me niet echt.

 4. Hoi, vandaag voor het eerst op je blog. Ziet er leuk uit! Nog een blog op mijn volg lijstje hahaha. Ik was mijn haar ook ongeveer 2 keer per week. Op vrijdag sport ik meestal dus dam was ik het zowieso en dan is de eerst volgend moment meestal op dinsdag weer. Tussen dinsdag en vrijdag zit wel weinig tijd maar ik vind het niet zo fris om na het sporten niet te wassen…. Hoe doe jij dat met sporten?

 5. Super goed! Ik probeer het maximaal twee keer week te wassen en dat lukt me gek genoeg toch. Had ik niet verwacht. Ik draag wel vaker een staart zodat het een stuk minder vet is. Wanneer ik het los heb ga ik er toch vaak onbewust met mijn handen doorheen. x

 6. Ik was mijn haren al jaren maar 1 a 2 keer in de week. Vroeger schaamde ik mij er altijd een beetje voor, maar tegenwoordig is het volgens mij helemaal hip haha. Ik heb ook onwijs lang en dik haar, dus het is echt een hele karwei om mijn haar te wassen. Daarnaast heb ik het geluk dat mijn haar totaal niet snel vet wordt! Maar een paar keer wassen in de week heeft idd veel voordelen!

 7. Eerst waste ik mijn haar elke dag, daarna om de dag, en nu probeer ik het één keer in de drie dagen te wassen.
  Ik kreeg toevallig afgelopen week nog een compliment van mijn vriend na drie dagen mijn haar niet te wassen “dat het zo mooi glansde”, haha.

 8. Wat handig dat je je haar niet zo vaak hoeft te wassen! Gebruik je dan ondertussen droogshampoo?
  Ik was mijn haar om de dag, behalve als ik een paar dagen thuis ben en nergens heen moet! 🙂

 9. Drie dagen niet wassen is bij mij ook de max, maar je hebt gelijk hoor. Klitten everywhere en gewoon dat lange ritueel onder de douche..

 10. know the feeling, vooral kut als het lang duurt als je haar droog is en heb echt een hekel aan föhnen want zelfs dan duurt het nog zeker een half uur en dan heb ik nog niet eens alles gedaan hahah

 11. Ik wil mijn haar graag maar 1 x in de week wassen.. Op dit moment zit ik op 2 a 3 keer in de week, waar ik van iedere dag af kwam..Dus al een hele verandering he! Mijn haren zitten ook altijd gigantisch in de klit, sowieso heb ik ook geen haar wat ik makkelijk aan de lucht kan laten drogen en het dan ‘perfect’ zit helaas… Dus om het niet te veel te belasten met fohn, stijltang etc. vind ik het fijn dat ik dit niet meer dagelijks doe :-)!

 12. Wat goed van je! Zo weinig je haar wassen is alleen maar beter voor je haar en hoofdhuid. En inderdaad: scheelt heel veel tijd, moeite én geld. Ik was het 3 keer in de week, maar dat komt mede door mijn bijbaan. Daarna stinkt het gewoon zo erg. Als ik straks mijn nieuwe baan heb, ga ik het proberen af te bouwen!

 13. Ik heb al lang het voornemen om mijn haren minder te wassen alleen vind ik haren wassen heerlijk 😉 ik ben gewoon een heel gelukkig mens als mijn haren schoon en fris ruiken. Hiermee wil ik uiteraard niet zeggen dat jouw haren stinken don’t get me wrong! Het is meer de beleving waar ik van kan genieten.

  Ik waste het om de dag en nu ik eindelijk een fijne shampoo heb gevonden kan ik het 3 dagen laten. Yay!

 14. Het lijkt me zo fijn om mijn haar maar één keer in de week te wassen, maar na 3 dagen moet ik mijn haar wel wassen omdat het dan te vet wordt. Gelukkig gebruik ik nu wel een (natuurlijke) shampoo die ervoor zorgt dat ik mijn haar minder vaak hoef te wassen!

 15. Wat goed dat ik dit steeds vaker hoor! Ik was de laatste tijd ook maar 2 x in de week mijn haar! Als ik uit de douche komt, voordat het doorgekamd is, opgedroogd is en helemaal in model zit zijn we bijna een dag verder! Oké, overdreven misschien, maar mijn haar is ontploft als ik het na het wassen gewoon op laat drogen en het kost teveel tijd. 1 x kan ik dan weer net niet, omdat de bovenkant vaak iets te vettig wordt.

 16. Ik was het nu twee maal in de week en probeer het ook af te bouwen naar maar 1x in de week, want het is ook nog eens beter voor je haar! 🙂 Ik doe dit met shampoo’s zonder rotzooi erin, bijvoorbeeld siliconen en sulfaten. Heerlijk om te experimenteren vind ik 🙂

 17. Wat knap! Ik wil het ook echt minder gaan wassen, ik was het elke dag. Toch is de overbruggingsperiode voor mij steeds de te hoge drempel..

 18. Nou ben ik heel erg benieuwd of het dan tussendoor echt niet vet wordt?! Blijkbaar niet anders zou je het niet doen hihI! Ik deed het eerst elke dag. Nu was ik het om de dag of met 3 dagen er tussen. Ik moet dan wel een beetje droogshampoo gebruiken hoor voor bovenop anders is het echt mega vet.

 19. Wauw om de 5 dagen vind ik heel knap! Sinds ik mijn haar wit gebleekt heb lukt me om max om de 4 dagen te wassen (want haar = uitgedroogd), maar dan begin ik op de 3e dag al met droogshampoo haha X

 20. Ik was mijn haar als het lukt twee keer per week. Met minder gaat het echt niet, dan krijg ik echt een enorme vette bos haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *