Ik houd van Indian Chai

DSC00164

THEE! Ik drink elke dag thee, gemiddeld 2-3 kopjes per dag. Thee die je in de supermarkt kan kopen ken ik onderhand wel, op naar een nieuwe uitdaging: losse thee. Mijn vader bestelde zijn losse thee in de webshop van SimonLévelt en daar kregen we samples bij. Het was liefde bij de eerste slok. Wat zeg ik, alleen al de geur van Indian Chai is fantastisch! 

Simon Lévelt
Simon Lévelt heeft meer dan 40 Koffie & Thee speciaalzaken in Nederland en België en staat voor eerlijke handel, biologische teelt en sociale projecten. De keten streeft ernaar het gehele proces van inkopen, melangeren, keuren, produceren en verpakken in eigen beheer te houden. Want alleen dan kunnen we garant staan voor een kwaliteitsproduct. Alleen de lekkerste en meest bijzondere koffie en thee wordt onder de naam Simon Lévelt verkocht. Bron.

DSC00156

Inmiddels is het eerste pak al bijna op en hebben we een tweede pak van dezelfde smaak besteld. Een verpakking bevat 100 gram losse thee, waar je een paar maanden mee vooruit kunt. De prijs is ook goed te doen, voor Indian Chai betaal je 3,80 voor 100 gram.

DSC00157

De achterkant van de verpakking.

DSC00161

Deze is zoals je kunt zien bijna op! De geur van Indian Chai is echt heel lekker. Het ruikt naar kaneel. De ingrediënten: Zwarte thee*, yogi thee* (kaneel, gember, kardemom, kruidnagel, zwarte peper). *biologisch. De thee komt uit Indonesië.

DSC00165

Op de zijkant van de verpakking staat een handige bewaartip voor thee:
Thee kan slecht tegen licht en vocht, bewaar daarom de thee altijd op een droge, koele plaats in een goed sluitend blik. Verder heeft thee de eigenschap om makkelijk geuren en smaken uit de omgeving aan te nemen. Bewaar daarom iedere thee apart, om geuroverdracht te voorkomen.

Wij bewaren onze thee in een Senseo kokker, deze sluit luchtdicht af en het pak past er precies in!

DSC00166

Leuk die losse thee, maar hoe drink je dat? Je hebt verschillende manieren om losse thee te drinken. Zo kan je thee filters kopen, deze zijn makkelijk in gebruik. Het nadeel ervan is dat je ze maar 1 keer kunt gebruiken. Het voordeel is dat er echt geen stukjes losse thee in je theewater komen.

DSC00167

1 theelepel is ongeveer 2 gram. Ik moet bekennen dat ik mijn thee nooit zolang laat trekken, nog geen minuut meestal!

DSC00168

Dit is het thee filter, je kan er met een lepeltje de losse thee in doen.

DSC00169

Ik gebruik meestal een thee zeefje. Je kan hem vaak opnieuw gebruiken, maar soms komen er wel wat kleine stukjes losse thee in het water.

20150506_104505

Zo ziet Indian Chai eruit, de geur is heerlijk warm en de smaak is ook onwijs lekker. Ik ben normaal altijd van de groene thee, maar deze thee ontdekten we in de winter en werd gelijk favoriet. Ik zag dat er ook Indian Chai Green is, die ga ik de volgende keer proberen!

Drink jij weleens losse thee?

Liefs, Iris
Todayslipstick

Iris | Todayslipstick

Hallo! Welkom op Todayslipstick, mijn persoonlijke beautyblog. Hier deel ik alles met je op het gebied van beauty, fashion en lifestyle. Liefs, Iris

34 Comments

 1. Ik drink ook vaak losse thee – groene, die ik koop bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt. Die is van kwaliteit net zo goed als de thee van Simon Lévelt, maar dan stuk-ken betaalbaarder. Ik ga eens kijken of ze die Indian Chai er ook verkopen. Zal vast wel. Ze hebben vaak heel veel keuze in thee.

 2. Het klinkt altijd zo goed en lekker maar ik ben echt te lui hiervoor (haha, schaam me bijna nu ik dit typ), maar zo’n theezakje is zo lekker handig.

 3. Heerlijk! Ik drink geen losse thee maar ben dol op Indian Chai.

  Heb jij chai latte geprobeerd met warme melk? Ook heel lekker.

 4. Ohhh dit lijkt me zo lekker. Ik heb thuis alleen maar thee in zakjes, maar deze wil ik zeker wel eens proberen! Top hihi liefs

 5. Ik heb één keer in mijn leven losse thee gedronken en dat was een keer tijdens een high tea! Ik vond het zo lekker! Ik laat mijn thee normaal ook maar een minuut trekken ofzo dus vond het altijd wel zonde om losse thee te kopen. Misschien moet ik het toch maar een keertje doen want het is zo lekker! Deze lijkt me heel fijn!

 6. ik drink zelf altijd Gunpowder (ook een losse groene thee) van Simon Lévelt, ik bestel ‘m daar omdat ik dan zeker weet dat ie biologisch is 🙂

 7. De thee van Simon Levelt is fantastisch! En ik ben dol op losse thee 🙂 De teabar heeft mijn favoriet: hello sunshine, zó lekker!

 8. Chai is ook één van mijn favoriete theeën, ken alleen deze van Simon Levelt niet. Klinkt goed! Heb er nu eentje met vanille erin, ook losse thee. Heerlijk warm. Eigenlijk geschikter voor de winter maar vind ‘m in de lente en zomer stiekem ook erg lekker.

 9. Ahhh Chai Tea is zo lekker! Wist je dat het oorspronkelijk met melk gedronken word? Mijn schoonouders reizen vaak naar India waardoor ik zelf geleerd heb Chai te maken, echt super lekker en het wordt ook op een aparte manier bereid. De kruidencombinatie is echt hemels.

 10. Ik ben ook helemaal dol op chai tea <3 Zo lekker <3 Deze variant ken ik nog niet, maar ga het zeker een keer proberen als thee verslaafde!

 11. Lekker! Ik ben sinds kort ook helemaal verslaafd aan Indian Chai! Maar ik doe het lekker makkelijk, van die zakjes Yogi Tea en dan de Chai variant, beetje kokosbloesemsuiker en wat sojamelk opschuimen! Heeeeeerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *