My First Time Yankee Candle Van My Store

DSC00332

Yes, eindelijk! Ook ik heb kennisgemaakt met Yankee Candle. Ik zag op bijna elke blog wel de Yankee Candle kaarsen voorbij komen, maar zelf had ik ze nog nooit geprobeerd! Ik mocht een aantal producten bestellen bij My Store en besloot wat (lees: 14) geurtjes van Yankee Candle te proberen. 

Wat is Yankee Candle?
Yankee Candle is een Amerikaans merk dat geurkaarsen en tarts verkoopt.

My Store is een winkel in Den Haag (Javastraat 96) waar ze onder andere Yankee Candle verkopen. Ze hebben meer dan 150 geuren die je in de winkel kunt beleven, ruiken, uitproberen en zien. Ook hebben ze een webshop waar je de kaarsen kunt bestellen. Ik plaatste op maandag mijn bestelling en woensdag werd het al geleverd (dinsdag was het Bevrijdingsdag). Ook word je goed op de hoogte gehouden waar je pakketje is en wanneer deze afgeleverd wordt, heel fijn.

DSC00334

Zoals ik al schreef had ik nog nooit iets van Yankee Candle geprobeerd en omdat ik online bestelde kon ik dus niet eerst de geurtjes ruiken. Welke geuren moest ik kiezen? Ik besloot daarom om geen jars te kopen, maar alleen votives en tarts, zodat ik zou weten welke geurtjes ik lekker vind en hier de volgende keer een jar van kan bestellen. Ik laat jullie hieronder alle geurtjes zien die ik heb besteld, maar ik moet jullie erbij vertellen dat geuren beschrijven niet mijn sterkste punt is..

Als eerst de votives, dit zijn kleine kaarsjes (ongeveer 3 waxinelichtjes op elkaar) en worden ook wel sampler genoemd. Deze kaarsjes bevatten 49 gram en hebben 15 branduren, perfect om te kijken of de geur bevalt of als je graag afwisselt met geurtjes. Votives kosten €2,45 per stuk.

DSC00335

Bahama Breeze
Tropische wind, ananas, grapefruit en mango. Deze kaars is niet te sterk en ruikt naar een fruit cocktail, perfect voor de zonnige dagen.

Clean Cotton
De geur van fris gewassen katoen. Ik ben gek op de geur van net gewassen kleding en handdoeken, deze kaars is dan ook zeker favoriet. Lekker fris!

Strawberry Buttercream
Slagroom met aardbeien. Oke, dit is een onwijs lekkere geur van zoete aarbeien, ook een echte favoriet!

Lake Sunset
Een frisse geur die je meeneemt naar de serene schoonheid van de zonsondergang weerspiegelend over het blauwe water. Ook deze geur is zacht en een beetje zoet, een kaars die je aansteekt als je niet een al te sterke ‘walm’ van geur wilt.

DSC00337

Summer Scoop
Een bolletje aardbeienijs op een zomerdag. I love ijs en fruit, en daarom ruikt deze kaars ook zo lekker!

Red Velvet
Romig glazuur op een taart met een vleugje bruine suiker. Deze geur viel me een beetje tegen, ik heb nog nooit red velvet cupcakes op, maar ik had meer een geur van aardbeien verwacht. Dat is deze kaars niet, heel moeilijk te omschrijven.

Fruit Fusion
Een mix van aardbeien, sinaasappels en limoenen. Weer een lekker fruit cocktail, jullie raden het al ik ben dol op zoete fruit geurtjes!

Pineapple Cilantro
Een cocktail van ananas, koriander en kokos. Een frisse geur met een vleugje kokos, een fijne afwisseling tussen de zoete fruit geuren!

DSC00346

Ook heb ik een aantal tarts besteld, die je kan branden in een brandertje met een waxinelichtje. Deze tarts bevatten 22 gram en hebben 8 geururen. Tarts kosten €1,79 per stuk.

Waikiki Melon
Een exotische mix van meloenen en sinaasappel olie. Wederom heerlijk, fruitig!

Snowflake Cookie
Koekjes en glazuur. Deze vond ik iets aan de zoete kant, het ruikt echt naar van die sneeuwpoppen koekjes met heel veel suiker.

Berrylicious
Vanille met sappige bosbessen. Ik wist hiervoor niet hoe bosbessen roken, maar i like it!

Wild Fig
De fruitige geur van wilde vijgen. Ook wist ik niet hoe ik de geur van vijgen zou moeten omschrijven, maar ik vind Berrylicious lekkerder.

Turquoise Sky
Een zoute lucht met een vleugje zeegras. Een frisse geur, fijn om af te wisselen met alle zoete geurtjes.

Pink Sands
Een mix van frisse citrus, zoete bloesems en kruidige vanille. Deze vond ik helaas niet heel spannend, ik vond het echt een mix van alles je hebt fris, zoet en kruidig. Ik vind de geur van verschillende soorten ‘noten’ bij elkaar niet heel geslaagd.

De schuingedrukte tekst is de beschrijving van de kaars volgens US Candles.

Ik ben echt ontzettend blij dat ik eindelijk Yankee Candle heb kunnen proberen. Mijn favoriet is absoluut Strawberry Buttercream, als je van zoete aardbeien houdt ben je aan het goede adres! Hier ga ik zeker een jar van bestellen de volgende keer! Op de tweede plaats komt Clean Cotton, een heerlijke geur van frisse was. Je kunt alle bovenstaande items bestellen in de webshop van My Store of langs gaan in de winkel in Den Haag.

* Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb ter review 

Wat is jouw favoriete Yankee Candle geur?

Liefs, Iris

Todayslipstick

Iris | Todayslipstick

Hallo! Welkom op Todayslipstick, mijn persoonlijke beautyblog. Hier deel ik alles met je op het gebied van beauty, fashion en lifestyle. Liefs, Iris

26 Comments

 1. Wat leuk dat je nu je eerste Yankee Candles hebt! Moet bekennen dat ook ik nog nooit iets van Yankee Candle haha, maar je hoort er inderdaad heel veel over. Ben ook wel erg benieuwd naar die Strawberry Buttercream, hij klinkt heerlijk!

 2. Wat een heerlijke geuren heb je ontvangen <3 Nu kan de verslaving beginnen, hihi. Mijn favoriet van het moment is Lake Sunset, naast clean cotton en Soft Blanket <3

 3. Oh wat gaaf Iris! Ik heb ooit een keer twee kleine kaarsjes gewonnen en ik vond dit zooo lekker ruiken.

  Heel veel plezier ermee!

 4. Oeeeh wat een hoop lekkere en zomerse geurtjes. Vooral naar Bahama Breeze ben ik heel benieuwd, klinkt echt als een geurtje voor mij!

 5. Wat leuk dat je wat uit mocht kiezen zeg! Yankee Candles staan ook nog hoog op mijn wishlist. Ik heb ooit eens zo’n tart gehad en oh wat rook die lekker! Vooral die fruitige lijken mij erg lekker en die clean cotton. Geniet er van meid <3

 6. Wat veel zeg, ik zie het ook vaak langs komen maar heb het nog nooit geprobeerd. Word misschien eens tijd dat ik het wel doe:)

 7. Ik ken ze eigenlijk alleen van Amerikaanse vloggers en heb ze dus ook nooit zelf geroken. Sommige klinken zo ontzettend zoet maar Strawberry Buttercream klinkt wel heel erg lekker. Leuk artikel! x

 8. Oeh ze lijken me allemaal heerlijk! Ik heb eigenlijk nog nooit Yankee Candles uitgeprobeerd. Meestal koop ik kaarsjes van Bridgewater Candles!

 9. Leuke bestelling heb je geplaatst meid! Ik denk wel dat je voor jezelf even na moet gaan of je de votives wel sterk genoeg ruikt. Veel mensen vinden de geursterkte namelijk niet zo best van de votives. (Tip: ga er dus lekker dicht bij zitten ahah) Geniet van je kaarsjes meis! xx

  Ohja en mijn favoriete geuren:
  – Shea Butter
  – Pink Sands
  – Garden Sweet Pea
  – Midsummers Night

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *