Ben jij telefoonverslaafd?

Ik werd een tijdje geleden door Saskia getagd voor de telefoonetiquette. Dit is niet een echte tag, maar omdat de meeste mensen tegenwoordig lichtelijk telefoonverslaafd zijn leek het me leuk om te kijken wat de telefoonetiquette zijn en of ik dit toepas. Zeker nu ik blog, wijkt mijn telefoon eigenlijk nooit van mijn zijde, ben ik telefoonverslaafd?

Bron.

Niet telefoneren, facebooken, twitteren of appen wanneer je in gesprek bent met anderen.
Het gaat gelijk al mis, dit doe ik wel. Vooral als ik met vriendinnen ben, even een appje beantwoorden en als ik gebeld wordt dan neem ik ook gewoon op. Bij een serieus gesprek doe ik dit natuurlijk niet.

Het is verboden je telefoon op tafel te leggen als je eet, helemaal in restaurants of eetgelegenheden
Als ik naar een restaurant ga dan heb ik mijn telefoon meestal wel in mijn tas, maar tijdens een lunch heb ik hem vaak wel op tafel.

Praat op gedempte toon als je telefoneert in publieke ruimtes, zoals in de trein of op straat
Ja! Dat doe ik wel, ik heb er zelf ook een hekel aan als mensen luid aan het bellen zijn in de trein.

Telefoon uit bij kerkdiensten, bioscoop of theaterbezoek, maaltijden en vergaderingen!
Ik zet mijn telefoon meestal op stil tijdens vergaderingen of in de bioscoop. Tijdens maaltijden heb ik mijn telefoon gewoon op trilstand staan.

Kies een smaakvolle en beschaafde ringtone
Ik heb mijn telefoon bijna nooit op geluid staan, hij staat altijd op trillen. Als hij op geluid staat heb ik gewoon een standaard ringtone, niks bijzonders.

Belangrijk nieuws vertel je per telefoon of beter nog: persoonlijk. Smsen is voor lafaards.
Helemaal mee eens! Ik bel veel liever als ik iets wil afspreken of wil vertellen.

Gebruik je telefoon niet als je deelneemt aan het verkeer, ook niet als je te fiets of te voet bent.
Tijdens het autorijden gebruik ik mijn telefoon helemaal niet, maar wel als ik op de fiets zit en zeker als ik aan het lopen ben.

Ik moet toch wel bekennen dat ik lichtelijk telefoonverslaafd ben. Ik heb mijn telefoon altijd bij me en ik krijg een paniekaanval als ik hem niet kan vinden. Als je het leuk vind mag je deze tag overnemen of laat je antwoorden achter bij de comments!

Ben jij telefoonverslaafd?

Liefs, Iris
Todayslipstick

Iris | Todayslipstick

Hallo! Welkom op Todayslipstick, mijn persoonlijke beautyblog. Hier deel ik alles met je op het gebied van beauty, fashion en lifestyle. Liefs, Iris

10 Comments

  1. Ik heb mijn telefoon tijdens de lunch vaak ook op tafel maar als ik uit eten ga met het diner vrijwel nooit! Ik HAAT het als mensen in het verkeer hun telefoon gebruiken, ik vind dit ZÓ slecht. Er zijn genoeg (dodelijke) ongelukken gebeurd door ‘even snel’ een WhatsAppje sturen of whatever.. Als ik in een openbare ruimte ben, bel ik liever niet..maar zo wel, dan doe ik dat ook met een gedempte toon! :-)!

  2. Mijn telefoon zit zowat aan vastgeplakt aan mijn hand 😉

    In openbare ruimtes ben ik liever niet of praat ik met een gedempte toon. De laatste weken probeer ik mijn telefoon wel meer weg te laten want 9 van de 10 keer pak ik em erbij voor niets. Terug naar de essentie.

  3. Wat een grappige tag. Als ik met iemand anders ben kan ik prima zonder mijn telefoon, maar zodra ik alleen ben of thuis ben ben ik ook echt verslaafd.

  4. Hele leuke en grappige tag! Ik ben zeker telefoon verslaafd, maar als ik echt een leuke tijd aan het beleven ben dan denk ik niet aan de telefoon. Dus het hangt eerder echt van het moment af.

  5. Ik laat steeds vaker mijn telefoon liggen 🙂 Erg fijn om even offline te zijn. Wil gaan proberen dit een week te doen en alleen te bellen, waar nodig (voor mijn werk of belangrijke dingen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *